Zatváranie Bánoša

05.09.2016 16:44

Milí priatelia, farmári, domáci spracovatelia, kuchári a remeselníci

tradičných regionálnych výrobkov a jedál!

 

Dovoľujeme si Vám zaslať prvú informáciu o našom už spoločnom podujatí k ukončeniu poľnohospodárskej sezóny 2016, realizovanú s finančnou podporou BBSK ako i Mesta Banská Bystrica, ktoré nás podporilo aj marketingovo. Prijali sme aj nový názov podujatia.

Jarné v apríli sa volá TRADIČNÁ CHUŤ JARI (Otváranie Bánoša – farmársky trh)  a jesenné v októbri TRADIČNÁ CHUŤ JESENE (Zatváranie Bánoša – farmársky trh). Ako už názvy hovoria, orientujeme sa viac na prezentáciu tradičných miestnych jedál a farmárskych a potravinárskych výrobkov z nášho kraja. Chceli by sme širokej verejnosti odprezentovať predovšetkým kvalitné domáce a tradičné produkty z regiónov Horehronie, Gemer, Novohrad, Podpoľanie, Hont a Tekov.  Ide hlavne o syry a mliečne výrobky, gazdovské mäsové špeciality, baraninu, hydinu, včelárske produkty, bylinné produkty, ovocie, zeleninu, vína a pivá. Samozrejme, aj tradičné jedlá z týchto regiónov a ako doplnok i tradičné remeslá spojené s predvádzaním. Uvítali by sme ucelené regionálne ponuky miestnych produktov. O účasť sa môžu uchádzať len priami výrobcovia a spracovatelia, nie sprostredkovatelia. Držitelia regionálneho značenia produktov a služieb  budú mať 50% zľavu za prenájom plochy, podobne ako aj víťazi regionálnych podujatí a súťaží v príprave tradičných regionálnych jedál a držitelia poukazu ZŤP .

Okrem toho pripravujeme aj sprievodné akcie pre záhradkárov, chovateľov  domácich zvierat, včelárov, gazdinky a deti. Túto jeseň sa zameriame okrem už zaužívaných ukážok ošetrovania ovocných stromčekov, včelárenia, detskej školy varenia, úpravy srsti domácich miláčikov aj na ukážky prípravy a výroby miestnych domácich výrobkov.

Ako už býva zvykom, podujatie bude spestrené i ďalšími atrakciami pre deti i dospelých a kultúrnym programom s ľudovou hudbou.

Od tohto roku rušíme aj miestnu menu Bánoš a každý predajca si bude sám zodpovedať za dodržiavanie platnej legislatívy z hľadiska daňových, živnostenských i prevádzkových predpisov.

Tradičná chuť jesene – zatváranie Bánoša, farmársky trh sa uskutoční

sobotu 15.októbra od 10:00 do 16:00 hod.

Prihlášky na priloženom formulári môžete zasielať do 22. Septembra 2016. Nevyhnutnou podmienkou pre registráciu je uvedenie sortimentu ponuky predaja výrobkov, služieb, jedál a občerstvenia. Organizátori si vyhradzujú právo nezaregistrovať takých účastníkov, ktorí nesplnia podmienky ponuky tradičných domácich výrobkov a jedál, v súlade s novým zameraním podujatia.                                     

            

 

     

Mesto Banská Bystrica        SOŠ Pod Bánošom           OZ Tradičná chuť             OZ Vidiecke partnerstvo

         Ján Nosko,                  Banská Bystrica           regiónov Slovenska           Banskobystrického kraja

     primátor mesta              Pavol Fiľo, riaditeľ      Oľga Ľuptáková, predseda       Peter Rusnák, predseda

 

 

realizované s finančnou podporou BBSK

 

Prihláška Zatváranie Bánoša 206.doc (80 kB)

 

Cenník pre predajcov.pdf (356,4 kB)

 

 

Vyhľadávanie

Kontakt

Kancelária Vidieckeho partnerstva BB kraja Pod Bánošom 80
974 11 Banská Bystrica
+421 48 4173450
0905 434 102